26.1.2010

Aijai aurinkoa

Ehkäpä tuo kirkas pakkaspäivän aurinko piristää ja innostaa bloggaamaankin pitkästä aikaa. Gnunkolossa harrastellaan käsitöitä ihan vaan pikkuisen, ja enimmäkseen tarpeeseen. Yritin saalistaa viime kuiden tuotoksia kaapeista, mutta osa jäi vielä löytämättä ja kuvaamatta - niistä ensi kerralla.


Napsuttelin Myllymuksuilta suloisia vaippakankaita ja kun isomman satsin sai postikuluitta, piti ostaa vähän jotain muutakin... Yönsininen samettivelour kuulosti ihanalta, mutta ei pettymyksekseni ollutkaan herkullinen violetinsininen vaan perustummantummansininen. Ompelin vanhan liivimekon perusteella sinnepäin leikellen pikkugnulle isomman version. Rinnukseen voisi vielä ommella pienen merkin koristeeksi.
Seuraava essumekko kyti mielessäni jo pitkään. Kangas löytyi vuosia sitten kirppikseltä ja toimi ennen vessan verhona. Nyt vessassa ei ole ikkunaa ja sain ihanan kankaan jujuiluun. Siispä Juju -kirjasta löytyvä essun kaava testattiin. Muuten mainio malli, mutta pääaukkoa pitää ensi kerralla hieman suurentaa (tai leikata kankaat vähemmän suurpiirteisesti...). Myös kohde pitänee vaihtaa, sillä meidän vasan perässä eivät pysy helmat eikä rusetit!Malli "Lehmäessu" kirjasta Juju - erilainen lastenvaatekirja, koko 90 cm.
Materiaaleina vanha pellavakaitaliina ja kanttinauhaa.


Tarpeeseen olen ommellut L-koon vaippoja. Alkusyksystä pottailu sujui ihan mukavasti, mutta nyt juokseminen ja kiipeily päihittävät kaikenlaisen paikallaan pönöttämisen. Täyskestoilu on ikävä kyllä vaihtunut päiväkestoiluksi, kun mikään vaippa ei tuntunut öisin riittävän tai märkä vaippa häiritsi unta. Välillä yövaippa on aivan litsläts, kun taas toisinaan melkein kuiva ja aamupottaan tulee kunnon saalis. Minkälaisia kokemuksia muilla on yli yksivuotiaiden yökestoilusta?

Päivisin kotona käytetään välillä sisävaippaa villisten kanssa, mutta muualla ollessa päällä on yleensä taskuvaippa. Kesällä ostetut Fuzzi Bunzit ovat olleet kovassa käytössä, mutta nyt leveä malli ei enää sovi niin hyvin (vaikka kyllä me niitä käytetään). M-koko kyllä mahtuu päälle hyvin, mutta jää jotenkin lyhyeksi ja leveäksi. Ensimmäinen itse ommeltu taskuvaippa on nyt tehty ja todettu mainioksi. Näitä lisää!

Omppuvaippa
Malli: Kestovaippayhdistyksen L-koko (pdf)
Materiaalit: omppu-pul ja bambupuuvillacollege

Leppisvaippa
Malli: Eemukka L
Materiaalit: leppäkerttuflanelli ja valkoinen flanelli (kiinteinä imuina 2 krs flanellia)

Sammakkoprinsessavaippa
Malli: Kestovaippayhdistyksen L-koko (pdf)
Materiaalit: sammakkoflanelli ja kuivaliinaneulos

Hempeä vaippa
Malli: Mummut L-koko väärin asetuksin printattuna ja lisäksi kavennettuna, eli naftisti sopii
Materiaalit: kukkaflanelli ja valkoinen flanelliHännänhuippuna neulesisältö... Tein joululahjaksi veljentyttärelle villamyssyn. Ensimmäisen vuoden aikana nuo pienet kasvavat niin hurjaa vauhtia, että arvelin isomman myssyn olevan tarpeeseen vielä kevättalvesta. Vaaleanpunaisen reunuksen uskalsin virkata kaakaonruskeaan päähineeseen, kun käly tunnusti ettei se pieni määrä vaaleanpunaista nyt niiiin paha ole. On muuten ihana myssymalli, näitä tulee varmaan joskus lisää.

Lankoina ruskeaa Novita Ainoa ja vanhaa roosaa Drops Alpacaa, menekki 45 g.
Malli on
Garnstudion nro 16-13. Puikot olivat 4,5 mm kun muuta ei löytynyt...