26.6.2009

Back

Tuli pidettyä aivan suunnittelematta melkein kolmen kuukauden bloggaustauko. Pikku-gnun kanssa on touhuttu ja koluttu maailmankolkkia, vaihdettu asuntoa ja sairasteltukin. Käsityöaika on jäänyt vähiin, kun romaanit houkuttelevat usein puikkoja enemmän illan hiljaisina tunteina... Olen minä silti puikkojakin pidellyt.

Kevään ensimmäisinä aurinkoisina päivinä neuloin pikakiidolla Gnu-ukolle harmaan pipon Novitan malliin. Kuten yleensäkin ohjeen mukaan tehdessäni, piposta tuli taas aika pieni. Luulisin sen sopivan Pikku-gnulle jos ei ensi niin sitä seuraavana talvena. Mallikuvio on kyllä niin nätti että puolisolle voisi tehdä isomman version (tämä kyllä menee päähän, mutta aiheuttanee päänsärkyä käytössä).Malli: Novita Kevät 2009.
Koko: Liian pieni aikuiselle.
Lanka: Novita 7 veljestä, Cavern Cardista jäänyttä harmaata.
Puikot: 4 mm pyörö ja sukkikset.
Menekki: g.
*

Toisaalla jo hieman vilahtikin Pikku-gnun uusi kesämyssy, jonka virkkasin Riikan lahjoittamasta Novita Cottonista ja koristelin pöllöillä. Ohjetta yritin seurailla Novitasta, mutta huomasin saveltäväni omia jo muutaman kerroksen jälkeen. Reunuksen koristevirkkaus on kyllä aivan ohjeen mukaisesti tehty!Malli: Idea ja jotain muuta otettu Novita Kevät 2009 vauvan virkatusta myssystä. Pöllöt omaa netistä keksittyä.
Koko: ~ 9 kk.
Lanka: Novita Cotton ja Coats Lyric. Lisäksi vähän keltaista kirjontalankaa ja vanhoja nappeja.
Virkkuukoukku: 3,5.
Menekki: g.
*

Fufoilut ja kesäyön hullutukset muistuttavat minuakin keskeneräisistäni. Almanakkaprojekti laahustaa jälkijunassa, joten ajattelin olla itselleni armollinen: jos saan jotakin neulottua neljän kuukauden ohjeilla, olen tyytyväinen. Valmiina on tammikuun Aran, puolivalmiina February Baby Jacket sekä toukokuun Mitered Mittens ja suunnitelmissa on kesäkuun Ganomy Hat. Siinä olisi neljä ja kaikki sen jälkeen vain ekstraa!Taannoin Iso Gnu osti minun pyynnöstäni keltaista Mamboa "johonkin kivaan liiviin". Muistin keltaisen sävyn jotenkin vinoon, sillä odotin mehevää sinapinkeltaista vaikka Mambon keltainen onkin lähempänä tipua. Sävy sopii paremmin tuolle meidän tiitiäiselle, joten aloitin paksua villatakkia jotakin Dropsin ohjetta hieman muokaten (täytyy hakea ohje jostakin muuttokasojen pohjilta). Toinen hiha vain puuttuu ja luultavasti joku simppeli kaulus. Huppua en viitsi tehdä noin paksuun neuleeseen.Nämä neulekääröt nähdään toivottavasti hieman paremmassa muodossa aika pian! Vielä en sen enempää kuitenkaan paljasta...*Tarkemmat speksit käyn täyttelemässä joskus, kun olen punninnut ja löytänyt lehtien numerot.