2.3.2009

Martta puuhastelee

Minua se onni suosii! Riikka jo ehti kommenttilootassa kysellä tuliko paketti perille ja tulihan se, jo kaksi viikkoa sitten. Huonosti olen ehtinyt vaan bloggaamaan kun kävimme pikkugnun kanssa pyörähtämässä isoisovanhempien luona ja on käyty isovanhempienkin remonttipesässä ahkeraan. Nytpä paketti pääsee esittelyyn: Riikka lähetti marjakarkkeja, suklaata ja kaksi kerää Novitan ekopuuvillaa. Langasta ajattelin neuloa jotakin kesäistä pikkugnulle. Kiitos Riikka!Harvakseltaan blogatessa täytyy sitten laittaa enemmän kuvia kerrallaan. Neulojan almanakan neuleita ei ole (ihan vielä) valmistunut, joten nyt ompeluksia ja jotain pientä hahtuvaista sitten vaan. Nämä on näitä käytännön juttuja, joita itse tekemällä säästää selvää rahaa. Vanhana ostettuun syöttötuoliin pitäisi vielä vaihtaa siistimpi remmi tuohon eteen, mutta pehmusteelle ompelin jo uuden hupun Iso Gnun vanhasta mökkivahaliinasta. Siinä tuo jäntevä pikkuneiti on saanut jo vähän istumista harjoitellakin. Anttilassa jo katsastelin vahaliinoja sillä silmällä, että tuoli saanee hieman retromman hupun joskus keväämmällä.Samasta kankaasta ompelin ruokalapun, vaikka niitä kyllä riittää tässä taloudessa. Tämän sitten pistin Iso Gnun matkaan, että heilläkin on sitten ruokalappu lapsenlasta varten. Mallina äitiyspakkauksen ruokalappu ja kankaina tuo vahapintainen puuvilla sekä softis (kosteussulkukangas).Vaippoja saa ommeltua vauhdilla sauma päivässä, mutta silti niitä kannattaa väsätä. Meillä on nyt 19 vaippaa käytössä (+ harsot varalla) ja se riittää jos päivittäin pestään, eli aikamoinen pissatyttö täällä asustaa. Olen ajatellut ommella vaippoja vielä niin paljon lisää, että voisi pestä välillä harvemminkin. Osa vaipoista on myös vähän nafteja ja ne pitäisi korvata jo isommilla.

Kokeilin taas kahta uutta kaavaa, joista tämä ensimmäinen eemukkainen vaikuttaa todella istuvalta. Suuren Käsityölehden vaippakaava on leveähkö, mutta menee kivasti varsinkin päiväunilla ja yölläkin. Apinavaipan kaava on aiemmin testattu ja hyväksi havaittu.

Vaipoista kiinnostuneille tiedoksi - myös Emilia on kirjannut blogiinsa kestovaippailukokemuksia.Malli: Eemukka.
Koko: M.
Materiaalit: Sammakkoprinssiflanelli päällä, sen alla lakanakangas vahvikkeena, sisällä bambujoustofrotee, jonka vahvikkeena trikoota vanhasta t-paidasta.
Malli: Suuri käsityölehti 1/2005.
Koko: M.
Materiaalit: Vanhaa batiikkivärjätty vohvelikangaspyyhettä päällä, sisällä bambucollege.
Malli: Suuri käsityölehti 1/2005.
Koko: L.
Materiaalit: Vanhaa batiikkivärjätty vohvelikangaspyyhettä päällä, sisällä bambucollege.
Malli: Fast'n Friendly Fitteds
Koko: M.
Materiaalit: Apinakuvioinen flanelli päällä, sisällä joustofrotee. Kiinteänä imuna yksi tai kaksi kerrosta joustofroteeta - lähinnä tukevoittamassa löröä vaippaa.


Lopuksi vuoden ensimmäinen valmistunut neulevaate. Näyttää kai aika mielikuvituksettomalta neuloa liki identtisen pöpät edellisten kanssa, mutta tämä hahtuva on vaan niiiin pehmeää ja tasaisen tylsä väri sopii kaikkien lahjaksi saatujen pinkki-vihreä-ruskea-oranssi-kukka-retro-hörhellys-äitiyspakkaus-bodien kanssa yhteen.
Malli: Villapöpät.
Koko: Koko 2: 6-8 kg.
Lanka: Luonnonruskea hahtuva.
Puikot: 5 mm sukkapuikot ja hetken aikaa 4,5 mm pyörö.
Menekki: 62 g.