4.10.2008

Voittamaton villa

Pikkugnu on kohta jo kolmiviikkoinen, vaikka tuntuu että vasta joku päivä sitten syntyi. Vauvailuun on kuulunut jo neuvolakäyntejä kaksi, puolen kilon (!) painonnousu, imetystä, nilkkakakkoja (niskakakkoihin ei olla vielä tutustuttu, kopkop), vatsanväänteitä, hikkaa, kylvetyksiä (voi miten nautinnollista!) ja vaikka mitä.

Kestovaipoilla ollaan menty sairaalasta kotiutumisen jälkeen ja hyvin ovat toimineet. Ilmeisesti yövaipatus tuottaa yleensä päänvaivaa kestoilua aloitteleville, mutta meillä sekin on toiminut ihan mukavasti. Villahousut ovat ehdoton vaippakuori. Villa ei päästä lirautuksia lahkeesta ulos, eikä hiosta pikkuista. Samalla villa pysyy lämpimänä vaikka kosteutta vaipassa olisikin. Pitkälahkeisista villahousuista paineturaukset eivät pääse sänkyyn asti, joten neuloin taas yhdet pitkät pöpät.Malli: Villapöpät Ullasta 1/08, suunnitellut Meri Markus.
Koko: 0 = 0-2 kk/ 3-4 kg.
Muutokset: Neuloin puoli milliä pienemmillä puikoilla, joten tuli kapeammat pöksyt kuin edellisistä. Lahkeensuut lopettelin helmineuleeseen joustimen sijaan.
Lanka: Kirsiltä saatu luonnonmusta hahtuva.
Puikot: 4,5 mm bambusukkapuikot.
Menekki: 45 g.


Tähän astisista villahousumalleista pöpät tuntuu ehdottomasti parhaimmalta (saman ovat huomanneet mm. Maaru ja Minna). Vyötärö on tarpeeksi napakka ja peffalle on kuitenkin tilaa. Näitä olisi hyvä tehdä vieläkin lisää, nimittäin vetelä maitokakka sotkee välillä useammatkin kuoret päivässä. Siltikin väittäisin villahousuja vaivattomaksi vaipattamiseksi.