20.10.2008

Syyssatoa

Sukkasatoa on jäljellä vielä reilu viikko ja olisi varmaan aika ilmoittautua jo Lapaskuuhunkin. Gnutalossa neulotaan usein iltayöstä muutama kerros kerrallaan silmät ristissä, mutta mukavaa tuhinaa kuunnellen. Villahousuista ei periaattessa ole pulaa, mutta käyttöön ne kyllä pääsevät kaikki.Malli: Villapöpät.
Koko: 0: 2-4 kg.
Muutokset: Resoria neuloin sentin enemmän, jotta pöksyistä tulisi vähän korkeammat.
Lanka: Määkylän puodin hahtuva kaksisäikeisenä.
Puikot: 5 mm bambuiset sukkapuikot.
Menekki: 38 g.


Häh, miten niin juuri 38 grammaa? Omenahyvettiä tehdessäni rikoin edellisen puoleen kiloon yltävän vaakani ja Iso ja Isä Gnu hankkivat yllätyksenä minulle kolmen kilon digivaa'an. Sillä saa sitten punnita isompiakin neuletöitä ja hyödyntää myös keittiössä. Tässä mittaillaan hyvin pieneksi jäänyttä sukkasatoa.Malli: Oma: 28 silmukkaa, varsi 5,5 cm, kantalapussa 10 kerrosta sileää (kanta 4-6-4), sileää jalkaosassa 4,5 cm (muista kiilakavennukset) ennen nauhakavennusta (joka toinen krs, kunnes joka puikolla 4 s. jäljellä, sitten joka krs).
Koko: Vauvalle, ehkä sopii parhaiten +-3-kuiselle.
Lanka: Novita 7 veljestä jämäpalleroita.
Puikot: 3,5 mm bambuiset sukkapuikot.
Menekki: 21 g.


Tämänpäiväisille vauvanihastelijavieraille tarjosin toista internetin ihmemaasta löydettyä omenaherkkua, omena-puolukkapannaria. Tutustukaapa muutenkin Kurpitsamoskaan, aivan ihana blogi!