15.10.2008

Huollettu

Huollettu on - lasta, ompelukonetta. Oma ompelukoneeni ryhtyi puoliteolliseksi ja päätti polkaista aina kaasun pohjaan heti kun pedaali kytkettiin koneeseen. Eipä tarvinnut rasittaa omia lihaksiaan, mutta ompeleminen kävi sen verran aggressiiviseksi että päätin huollattaa oman viikinkini. Huollon jälkeen ihmettelin tikkiä: en edes muistanut että kone voi tikata näin sievästi!


Ompelin parit vaipat Kestovaippainfosta saadulla kaavalla ja lisäsin ne tuonne vaippavaraston jatkoksi. Mukaan editoin myöhemmin vielä yhden kuvaamatta jääneen ja vahingossa kavenneen vaipan. Materiaalit kierrätettyjä ja ostettuja.Kaava: Nöttönen. Kestovaipainfon keskusteluista bongattu, kaavan sai sähköpostitse.
Koko: 2-4 kg.
Materiaalit: Päällä kuviollinen flanelli (toisessa kierrätetty pyjamahousuista); toisessa kiinni ommeltuina imuina pari kerrosta froteeta/flanellipaloja, toisessa samanlainen imu ommeltu läpäksi; sisäpintana paksu valkaisematon flanelli. Leveää tarranauhaa ja kuminauhaa. Taakse jätetty täyttötasku.


- - - - - Edit 271008 . . . Se vahingossa kavennut sisävaippa tässä. Ompelin siis oikean ja nurjan puolen vastakkain, mutta joustofroteen purkaminen oli niin tuskaista että tyynesti leikkasin saumavarat pois ja ompelin oikein päin. Tuli kapeampi vaippa, mutta mahtuu vielä vasalle ihan mukavasti.Kaava: Nöttönen. Kestovaipainfon keskusteluista bongattu, kaavan sai sähköpostitse.
Koko: 2-4 kg (vähän pienennetty).
Materiaalit: Päällä raitaflanelli vanhoista pyjamahousuista, imu ommeltu läpäksi, sisäpintana vanhaa joustofroteelakanaa. Leveää tarranauhaa ja kuminauhaa. Taakse jätetty täyttötasku.

- - - - -

Huolletulla ompelukoneella saatoin huoltaa tuota lasta vielä muussakin kuin vaippojen muodossa. Ompelin kasvaneelle kupolille uuden myssyn, mutta vähän isoltahan tuo vielä näyttää. Täytynee heittää myssy pyykkikoneeseen, jos se vaikka kutistuisi kuten edellinen.Malli: Ottobre 1/2004 malli 4.
Koko: Päänympärys 39 cm.
Materiaalit: Jämäpala Nanson raitatrikoota, mustaa resoria.


Lopuksi vielä todiste, että täällä neulotaankin. Suunnitelmissa oli villatakki vasalle Dropsin tyyliin. Lankana Tarjoustalosta hamstrattu merinovillainen Novita Wool. 2,5 mm puikot ja Wool eivät kuitenkaan olleet hyvä yhdistelmä, vaikka kärsivällisesti näin paljon tikuttelinkin (tähän meni monen monta syöttöväliä!) ja taidan purkaa koko kovan onnen yritelmän ja keksiä jonkun paremman mallin. 3,5 mm puikoilla Woolista tulee mukavaa ja pehmeää, kun taas 2,5 mm lopputulos on aikas peltiä.
Tämä ilta kulunee pakkaseen leipoessa, joten villatakin purku jää vielä suunnitelman tasolle. Gnu-ukin avustuksella pääsen siis pöllyttelemään jauhoja pitkästä aikaa!