25.9.2008

Syöttöjen välillä

(- eli kuinkatehdä yhtä blogipostausta puoli päivää.)

Kiitokset kaikille onnitteluista kommentilootassa! Oli tosi mukavaa lueskella viestejänne ja käydä kurkkimassa blogejanne. Pikkugnu voi hyvin ja syö ahkerasti. Kestovaipat ovat päässeet tositoimiin ja neuleet hieman vähemmälle viime aikoina. Eilen sain Kirsiltä blogiarpajaisvoiton, joka innosti taas puikkojen varteen: kaunis (itse ommeltu?) kangaskassi, jonka sisältä löytyi kiekko luonnonmustaa unelmanpehmeää hahtuvaa. Aloitin jo pikkupöpät mukelolle, kun niitä aivan pieniä villahousuja ei ole tarpeeksi. Lyhyen kokemuksen perusteella väittäisin villahousuja parhaimmaksi kestokuoreksi. Kiitos Kirsi paketista!
Näillä "junasukilla" avaan nyt sukkasaldoni Sukkasadossa (olen mukana Heinäladossa). Valmistuivat muistaakseni pikkugnun syntymää edeltävänä iltana ja eilen annoin jo eteenpäin. Ystävän pian-yksivuotias sai ne synttärilahjaksi ja tuntuivat sopivan jalkaan. Kärjen neuloin hieman pidemmäksi kuin ohjeessa oli neuvottu.
Malli: Junasukat.
Koko: 1-vuotiaalle /~22.
Muutokset: Tein kärkikavennukset niin että terästä tuli hieman pidempi.
Lanka: Itse koolattu Novita Nalle.
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkapuikot.
Menekki: 45 g.


Pian kotiutumisen jälkeen piti ommella tämä pikkumyssy, kun kaikki myssyt pyörivät vaavin päässä. Ikävä kyllä en ollut kutistanut trikoota ennen ompelua ja nyt myssyä pitää venytellä pesun jälkeen. Olisin tehnyt pari myssyä lisääkin, mutta ompelukoneeni muuttui vähän turhankin tehokkaaksi ja ompelee nykyään ilman pedaalin painamistakin! Siispä huoltoon.
Malli: Muokattu Ottobre 1/2004 malli 4:n perusteella.
Materiaalit: Jämäpala raitatrikoota.


Loput ompelukset valmistuivat jo aikaa sitten, ennen synnytystä. Valkoinen imetyspaita, jonka alaetukappaleen kuminauha on jo lörpsähtänyt (kuka tulisi vaihtamaan sen?) on tarkoitettu yöpaidaksi. Näitä pitäisi saada lisää. Alemman kuvan pikkupöksyt tein saman valkoisen trikoon jämistä ja sainkin koko kankaanpalan käytettyä. Resorit ovat erisävyistä valkoista, mutta ajattelin ettei tuo niin nuukaa ole. Näitä voinee sitten käyttää hieman isommalle peffalle pitämään harsoa paremmin paikallaan. Raapimistumput ovat olleet jo paljon käytössä. Neiti työntelee sormia silmiinsä varsinkin heräillessään.
Malli: Joka tyypin kaavakirjan naisten t-paita (koko ) muokattuna imetysluukulliseksi.
Materiaalit: Valkoista trikoota, foe-nauhaa kaula-aukkoon ja kuminauhaa/framilonia luukun reunoihin.
Malli: Pikkuhousut kirjasta Hetemäki&Hiljama: Tyylikäs taapero - vaatteita vauvoille, s.41.
Koko: Alushousut 50-60 ja 70-80 cm. Tumput oman arvion mukaan.
Materiaalit: Valkoista trikoota, luonnonvalkoista puuvillaresoria ja kuminauhaa.


Imetystyynyn kuvasin banaanin kanssa havainnollistaakseni sen kokoa. Lehden kuvasta en tajunnutkaan sen olevan niin iso! Sisäkankaana on college veljen vanhoista ja rumista collegehousuista ja täytteenä vanhan säkkituolin styroxpalloja. Ulkopuolelle tein vetskarilla aukeavan tyynyliinan itse batiikkivärjätystä puuvillakankaasta. Toinen tyynyliina vielä odottelee valmistumistaan, ja tämä on säästynyt suuremmilta sotkuilta harsojen avulla.
Malli: Suuri Käsityölehti 3/2001, malli 6/ imetystyyny.
Materiaalit: Vanhaa collegekangasta, styroxpalloja, puuvillakangasta tyynyliinaan ja 45 cm vetoketju.