5.9.2008

RetropeittoKuusikulmioista virkattu vaunupeitto on valmis ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen! Langanpätkiä tällaisissa jämälankatöissä tuppaa aina olemaan hirveästi, mutta niiden päättely onnistui jaksottamalla. Muut langat löytyivät jämälankoina, mutta ruskeaa piti kaivella Iso gnun varastoista ja valkoista piti ostaa yksi kerä reunakerrosta varten. Valkoiselle on kuitenkin muutakin käyttöä, joten ei nyt varsinaisesti lankavarastoa tullut kasvatettuakaan.Malli: Kuusikulmiot Vattumadon Vappu-viltistä, loput itse sävelletty.
Koko: Noin 50x70 cm.
Lanka: Novita 7 veljestä jämäkerät (75% villa, 25% polyamidi; 150 g = 300 m).
Muutokset: Virkkasin paloihin vain kuusi kerrosta pylväitä, jonka jälkeen jokaiseen palaan samalla ruskealla kerroksen kiinteitä silmukoita. Palat yhdistin kiinteillä silmukoilla ja reunuksen virkkasin seuraavasti: ruskealla 1 krs kiinteitä, 1 krs puolipylväitä ja 1 krs pylväitä; valkoisella 1 krs kiinteitä; oranssilla 1 krs puolipylväitä ja lopuksi ruskealla vielä 1 krs pylväitä.
Koukku: 4 mm.
Menekki: 260 grammaa.


Pattern: Hexagons from Vattumato's blanket pattern (only FI!), rest modified myself.
Size: About 50x70cm / 20x28".
Yarn: Novita 7 veljestä (75% wool, 25% nylon; 150 g = 300 m).
Modifications: I don't have the crochet vocabulary to explain this well, but basically I made the hexagons a bit smaller and played with different types of crochet stitches in the border.
Hook: 4 mm / G.
Consumption: 260 grams.