10.9.2008

Käyttötavaraa

Kiitos edellispostausten runsaista kommenteista! Tehdas jatkaa toimintaansa...

Tänään pitäisi varmaan pitää juhlat. On gnuvauvan laskettu aika, vaan vasaa ei vielä kuulu. Luulen että ehdin vielä ommella muutamat imetyspaidat tässä ennen syntymää. Suunnitelmissa on myös imetystyyny ja miksei Sukkasatoonkin aktiivisempi osallistuminen. Onko kenelläkään kokemuksia noista imetystyynyistä: kuinka tarpeellinen sellainen on, onko styrox-täytteinen hyvä ja millaisia kankaita siihen kannattaisi käyttää? Ajattelin käyttää säkkituolin sisälmyksiä täytteinä ja kankaina kaapista löytyviä hyljeksittyjä kankaita.

Tällaisia valmiita ompeluksia on tehtaalla saatu nyt aikaan. Saumuriharjoittelu jatkuu, kaarevien muotojen saumurointi tuntuu yllättävän hankalalta, ainakin kun ommeltava sauma on vähänkään paksumpi. Kuinka saada langankiristykset oikein niin että sauma olisi kaunis, eikä sisäreunan suora ommel protestoisi? Nyt sisäommel jätti välillä kokonaan tikkaamatta.Likavaippapussit
Koko: 35x53 cm ja 23x40 cm nauhakujineen.
Materiaalit: Violetinsinistä PUL-kangasta ulkopuoli, softista sisäpuoli, nauhakujat ommeltu varastoista löytyneistä puuvillakankaista, nyöri ja nauha ompeluboksini aarteenkätkentäpuolelta, kiristimet Pelastusarmeijan kirppikseltä.
Kestovaippojen lisäimut
Koko: Pituus 28-70 cm, keskiosan leveys 8-11 cm, päiden leveys 12-19 cm. Pellavaiset raidalliset siis pitkiä liuruja, jotka taitetaan keskeltä. Muut tiimalasin mallisia imuja, joista flanellinen vasemmalla on leveämpi päistä.
Materiaalit: Vanhoja pyyhkeitä, mummon kutoma (?) vanha pellavalaudeliina ja yhdessä uutta paksua flanellia (joka vaikutti kuivuvan tuskallisen hitaasti). Kerroksia yleensä kaksi, toisinaan kolme-neljäkin.
Kestoliivinsuojia
Koko: Halkaisijat pyöreissä 12-14,5 cm, soikeat 14x11 cm.
Materiaalit: Kosteussulkuina toisissa PULia, toisissa fleeceä. Imukerroksina flanellia ja/tai froteeta, pinnalla flanellinjämiä.
Pyjamahousut
Malli: Suuri Käsityölehti 11/2001, malli 5/ pyjamahousut.
Koko: 38/40 (aika reilu koko).
Muutokset: Käytin trikoota joustamattoman satiinin sijaan, joten malli tuntuu aika isolta. Yöhousuissa tämä ei kuitenkaan ole varsinaisesti haittapuoli. Mahtuvat päälle masunkin kanssa, mutta lyhennän vyötärökuminauhaa vasta sitten tarvittaessa...
Materiaalit: Nanson mustapohjainen Äiti-trikoo, Iso gnulta saatu "äitiyslahja".