25.8.2008

Varustautumista

Vaippavarustelu on hauskaa: ompelutuotos on helppo tehdä, mutta pieniä variaatioita voi koko ajan keksiä lisää. Erittäin tyytyväiseksi tulen, kun onnistun tekemään koko vaipan kierrätetyistä (ilmaisista tai puoli-ilmaisista) kankaista. Kumi- ja tarranauhat ruukaan kuitenkin ostaa uusina, jotta vaippa kestäisi ahkerassakin käytössä.
Malli: Mama Bird Diaper Pattern (nettisivun toiminnassa välillä taukoja ylikuormituksen takia).
Koko: Newborn (6-12 lb ~2,7-5,4 kg).
Materiaalit: Ulkopintana Iso Gnun vanhaa kylpypyyhettä, sisäpintana paksu flanelli. Kiinteiksi imuiksi ommeltu pari kerrosta flanellia ja eteen jätetty täyttöaukko. Tarra- ja kuminauhaa, itsetehty kokolappu.
Malli: Shar's Pattern for a Newborn Side Snap Pocket Nappy (pdf), jonka tein tosin tarrallisena.
Koko: Newborn.
Materiaalit: Ulkopintana isä-Gnun vanhaa kylpypyyhettä, sisäpintana paksu flanelli. Kiinteiksi imuiksi ommeltu pari kerrosta flanellia ja eteen jätetty täyttöaukko. Tarra- ja kuminauhaa, itsetehty kokolappu.
Malli: Moonflowerin hoikan vauvan vaippa (tietoja ja kaava).
Koko: 2,5 - 5,5 kg.
Materiaalit: Ulkopintana langon vanhaa kylpypyyhettä (koko perhe siis osallistuu gnuvauvan vaipattamiseen), sisäpintana paksu flanelli. Kiinteiksi imuiksi ommeltu pari kerrosta flanellia ja eteen jätetty täyttöaukko. Tarra- ja kuminauhaa, itsetehty kokolappu.
Malli: Moonflowerin hoikan vauvan vaippa (tietoja ja kaava).
Koko: 2,5 - 5,5 kg.
Materiaalit: Ulkopintana kirppislöytökylpypyyhettä, sisäpintana paksu flanelli. Kiinteiksi imuiksi ommeltu pari kerrosta flanellia ja eteen jätetty täyttöaukko. Tarra- ja kuminauhaa, itsetehty kokolappu.
Malli: Wee Weka Pocket Pattern (pdf), tosin tarralaput ompelin vanhasta muistista siipiin, enkä reunan yli.
Koko: S.
Materiaalit: Ulkopintana kirppikseltä ostettua vanhaa viinimarjaverhoa, sisäpintana kirppisfroteeta. Kiinteiksi imuiksi ommeltu pari kerrosta froteeta ja eteen jätetty täyttöaukko. Tarra- ja kuminauhaa, itsetehty kokolappu.
Malli: T-paitavaippa amerikkalaisittain eli Fast'n Friendly Fitteds.
Koko: Periaatteessa M, mutta kaavapaperia tehdessäni muistelin tuuman kooksi 2,51 cm, joten hitusen kaava pieneni.
Materiaalit: Ulkopintana Gnu-ukon vanha trikoinen t-paita, sisäpintana kierrätysjoustofroteeta. Kiinteiksi imuiksi ommeltu 4 kerrosta trikoota samasta t-paidasta sekä kaksi kerrosta joustofroteeta. Edessä täyttöaukko. Tarra- ja kuminauhaa, t-paidasta otettu kokolappu. Tarrahärpäkkeet verhoiltu t-paidan olalta leikatuilla raidoilla.
Malli: Mummut saumuriversiona Kestovaippainfosta.
Koko: S.
Materiaalit: Ulkopintana jättityynyn tyyliinaa omasta lapsuudesta, sisäpintana makia vaaleampunainen frotee kirppikseltä. Kiinteiksi imuiksi ommeltu pari kerrosta samaa froteeta ja sisälle eteen jätetty täyttöaukko. Tarra- ja kuminauhaa, itsetehty kokolappu.
Malli: Mummut ompelukoneversiona Kestovaippainfosta.
Koko: S.
Materiaalit: Kankaat sain ilmaiseksi ja valmiiksi leikattuina kaverilta, joten halavalla tuli... Ainoastaan alarivin neljään vaippaan leikkasin sisukset itse, niissä se on joustofroteeta, muissa valkoista flanellia. Ruusukangas on flanellia, violettikukallinen jotakin pehmeää (flanellia myös?) ja raidallinen myöskin flanellia. Kiinteinä imuina kaikissa pari kerrosta froteeta. Täyttöaukko on jätetty taakse. Tarra- ja kuminauhaa, itsetehtyjä kokolappuja.
Malli, koko, materiaalit: Pesulappuja vauvalle, halkaisijaltaan Teeman tee- vai kahvikupin lautanen sekä espressokupin lautanen. Materiaaleina toisella puolella flanelli, toisella frotee. Imut noin 9x30 cm, toisessa kaksinkertainen frotee, toisessa kolminkertainen kirppislöytövohvelikangas.
Malli: Villapöpät Ullasta 1/08, suunnitellut Meri Markus.
Koko: 0 = 0-2 kk/ 3-4 kg.
Muutokset: Vyötäröstä neuloin reilun sentin korkeamman ja lahkeensuut lopettelin ainaoikeinneuleeseen joustimen sijaan.
Lanka: Pirtin kehräämön värjäämätön ruskea hahtuva.
Puikot: 5 mm järkyttävän painavat Novitan sukkapuikot.
Menekki: 45 g.


Huh, olisiko nyt vihdoin sen vaunupeiton aika?!