14.8.2008

Päiviteltävää

Reilu viikko äitiyslomaa takana ja saumuri saatiin sopivasti huollosta. Olen harjoitellut sen käyttöä ahkerasti, mutta kaarteet tuottavat vielä päänvaivaa. Vaipat ovat hyvä harjoituskohde - loppujen lopuksi ei ole niin vakavaa jos kakkavaippojen saumat hieman höröttävät! NB-kokoisia vaippoja saamme käyttöön kaverilta, joten olen saanut muutaman hieman isomman aikaiseksi.Malli: Mummut-kaava Kestovaippainfosta. Nämä ommeltu röyhelömummujen ohjeella eli saumurilla.
Koko: S.
Materiaalit: Ulkopintana mukavasti pehmennyt flanelli vanhoista pyjamahousuista, takapuolessa kaaliaplikaatio kirppislöytökankaasta ja sisäpintana paksu flanelli. Tarranauhaa, itsetehty kokolappu.
Malli: Mummut-kaava Kestovaippainfosta. Nämä ommeltu röyhelömummujen ohjeella eli saumurilla. Läppien tarrat menivät vähän vinoon ompelun tohinassa ja täyttöaukon tein taakse.
Koko: M.
Materiaalit: Ulkopintana kirpparilöytöfrotee ja sisäpintana paksu flanelli. Välissä vahvikkeena keltaista melko kulunutta lakanakangasta. Tarranauhaa, itsetehty kokolappu.
Malli: Mummut-kaava Kestovaippainfosta. Nämä ommeltu röyhelömummujen ohjeella eli saumurilla. Täyttöaukon tein taakse ja ompelin kerrosta froteeta kiinteäksi tiimalasin muotoiseksi imuksi.
Koko: M.
Materiaalit: Ulkopintana veljen vanha tyynyliinakangas ja sisäpintana paksu flanelli. Välissä vahvikkeena keltaista melko kulunutta lakanakangasta. Tarranauhaa, kokolappu otettu masutuubiksi muunnetusta topistani.
Malli: Mummut-kaava Kestovaippainfosta. Ommeltu röyhelömummujen ohjeella eli saumurilla. Täyttöaukko takana.
Koko: M.
Materiaalit: Ulkopintana 70-luvun froteepyyhettä ja sisäpintana paksu flanelli. Välissä vahvikkeena keltaista melko kulunutta lakanakangasta. Tarranauhaa, kokolappu itse tehty.
Malli: Erilaisia lisäimuja kestovaippoihin. Vasemmalla kolme tiimalasin muotoista 2-kerroksista froteeimua, jotka sopinevat hieman isompiin vaippoihin (M?). Sitten pari pienempää ja taipuisampaa kukallista froteeimua, joissa kerroksia 2-3. Oikealla saumuroitu yksinkertainen froteeimu, jota voi taitella tarpeen mukaan ja sen päällä päistä ommeltu 3-kertainen froteeimu, joka kuivuu kuitenkin tiimoja nopeammin, kun on vähän auki.
Koko: Isot tiimalasit 36 x 9/14 cm, pienet imut 30 x 8/11 cm, yksinkertainen frotee 30 x 36 cm ja pötkylä 35 x 10½ cm.
Materiaalit: Pääosin kirpparilta ostettu valkoinen froteepyyhe, joka ikävä kyllä hieman kovettunut. Kukallinen frotee on kaverin kirpparilöytö ja paljon pehmeämpää.


Neulerintamalla pyrin pitäytymään vanhojen lankojen kuluttamisessa uusien ostamisen sijaan. Kuinka monta laatikkoa neulojakaan voi tarvita yksittäisiä keriä erilaisia lankoja varastoissaan? Näihin villapöksyihin sain kulutettua loput valkoisesta hahtuvasta ja luomumerinosta - kaksi jämäkerää vähemmän kaapeissa! Ensimmäisenä esittelyssä hahtuvahousut Titityyn malliin merinoresoreilla. Tosi mukavan oloinen malli. Toisena perinteiset Ottobre-pöksyt, joista puuttuu vielä rusetti/kiristysnaru.Malli: Titityyn merino-/hahtuvapöksyt (ohjeen saa lankaostosten yhteydessä).
Koko: S.
Lanka: Titityyn kermanvalkoinen luomumerino ja Pirtin kehräämön luonnonvalkoinen hahtuva.
Puikot: 4,5 mm bambupyörö ja 4 mm bambusukkapuikot.
Menekki: 45 grammaa (noin 25 g merinoa ja 20 g hahtuvaa).
Malli: Ottobren hahtuvavaippahousut (pdf).
Koko: 0-8 kk.
Lanka: Pirtin kehräämön luonnonvalkoinen hahtuva.
Puikot: 4,5 mm bambupyörö ja bambusukkapuikot.
Menekki: 35 grammaa.


Vastasyntynyt ei ihan heti ala ruokailemaan ruokalappu kaulassa, mutta näitä on nyt sitten ommeltu jo varastoon. Laatikoista löytyy jo ennestään lahjaksi saatuja sekä Iso Gnun pari-kolmekymmentä vuotta sitten kirjailemia lappuja. Joukon jatkoksi nyt hieman retroa.Malli: Vasemmalta oikealle: Äitiyspakkauksen ruokalapun kaava sekä PooPocketsin ruokalaput Bib B (2. osa), Bib C.
Koko: Etuläpän leveys 29-23-16 cm ja korkeus 25-17-13 cm.
Materiaalit: Marimekon vahakangas ja punainen vinonauha; kasvisaiheinen kirpparilöytöpuuvilla, softis ja vihreä vinonauha; sama kasviskangas, paksu flanelli taustalla ja luonnonvalkoinen vinonauha.


Saumuriharjoittelun hankalin osa taisi olla kurvikkaat jälkivuotositeet. Muokkasin kestovaippainfon kaavaa hieman saumurivihamielisemmäksi ja ompelin muutamat jättisiteet. Näitä pitänee tehdä vielä lisää ennen synnytystä. Pikkuhousunsuojat onnistuivat jämäpaloista ja niiden ompelu olikin helpompaa, kun ovat melko kurvittomia. Lahjakoriin päätynee osa näistäkin.Malli: Muokattu jälkivuotoside ja ohjeen mukainen pikkuhousunsuoja Kestovaippainfosta.
Koko: Pituudet 35 cm ja 19 cm.
Materiaalit: Ulkopintana kirpparilta löytynyttä keittiöpyyhettä, luonnonvalkoista flanellia, trikoota, pyjamaflanellia. Imuina flanellien jämiä, satunnaisia trikoo- ja froteetilkkuja. Kosteussulkuna softis ja sen alla lakanakangas. Nepparit pihti- ja ompeluversioita.


Tällä kertaa viimeinen blogattava on rengasliina. Tämä onnistui kokonaan ompelukoneella ja oli yllättävän nopea ja hauska ommeltava! Tikkaukset eivät onnistuneet niin kauniisti kuin olisin halunnut, mutta lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Gnu-ukko ihastui liinan helppoon käytettävyyteen. Älkää ottako oppia valokuvista: vauvaa EI pidä laittaa liinaan ennen sen sitomista! Kaisa-nukke on onneksi harvinaisen kestävä nyytti. Täältä löytyy rengasliinan pukeminen ja erilaisia kantoasentoja rengasliinaan.Malli: Rengasliina (tutkailin myös tätä ohjetta, mutta edellinen oli helpompi seurata).
Koko: Valmiin liinan pituus noin 190 cm ja leveys 65 cm (+ renkaat).
Materiaalit: Tummanvihreää lakanakangasta ~210 x 80 cm, 160 cm leveää fleeceä 10 cm ja tummanvihreät muoviset kantoliinarenkaat Kestovaippakaupasta.


P.S. Kiitokset briljanteista tunnustuksista Iso Gnulle ja Puuhastelijoille! Otan itsekkäästi nyt vaan tunnustuksen vastaan ja en jatka ketjua..;)