31.8.2008

Äitien juttuja

Ompelukoneesta on ollut viime aikoina jopa enemmän iloa kuin tietokoneesta. Vaippojen lisäksi olen ommellut nyt pari imetyspaitaa, joille löytyy käyttöä toivottavasti mahdollisimman pian. Molempiin olisin voinut tietenkin käyttää myös saumuria, mutta ompelukone on mukavasti ja nopeasti saatavilla ja siihen on helpompi vaihtaa trikooneulakin. Ehkäpä vähän vielä aristelenkin sitä saumuria ja epäilen kaiken sillä ommeltavan epäonnistuvan.

Kuvissa näkyy tuo masu, joka niin kovasti häiritsee tennareiden jalkaan vetämistä ja joka aivan vahingossa törmäilee huonekaluihin ja muihin ulokkeisiin. Pitäisi kai vielä viimeiset masupäivät harjoitella sen kanssa sulavaa liikehdintää - samanlainen ulokehan se vauva on kantoliinassakin.Malli: Ottobre 1/2004, malli 39/ naisen t-paita.
Koko: 40.
Muutokset: En tietenkään jaksanut seurata ohjeita, mutta luulen että ompelin suurinpiirtein ohjeiden mukaan. Tikkaukset tein kolmipistesiksakilla. Imetysluukun tein itse säätämällä ottamalla mallia Kestovaippakaupan bambuisesta imetyspaidasta. Omassa versiossani on framilon molemmissa luukun reunoissa ja kankaat ovat päällekäin noin 14 cm:n matkalta, osittain hihan kohdaltakin.
Materiaalit: Kangasvarastoista löytynyttä luonnonvalkoista ohutta puuvillatrikoota, framilonia ja lankaa.
Malli: Suuri Käsityölehti (mikä numero?).
Koko: 42 (väärä koko - älä koskaan luota SK:n mittataulukoihin!).
Muutokset: Sen sadan sauman ompelun jälkeen huomasin että tunikasta tulee tosi iso ja pyrin pelastamaan mitä pelastettavissa oli: vedin etukappaleita vähän keskemmälle ja siitäpä etualakappale rypistyi. Mokat peittääkseni ompelin tuon nauhan rintojen alle, joten lopputulos on siedettävä. Ensi kerralla pitää kuitenkin valita mittojen mukaan liian pieni koko, ehdottomasti.
Materiaalit: Nanson tosi pehmeä raitatrikoo, framilonia kaula-aukkoihin (v- ja o-pääntiet) ja lankaa. Edellistä paitaa enemmän vaivaa ja kärsivällisyyttä.


Vaunupeitto on nyt koottu ja reunan virkkaus aloitettu. Langanpäitä olen päätellyt noin kolme ziljoonaa ja jokunen miljoona on vielä jäljellä. KIPakkojen neuletapaamisessa lauantaina aloittelin 70-luvun kirjoneuletakkia itselleni, josta bloggaan ehkä sitten kun saan ensimmäisen hihan valmiiksi. Huomenna alkava Sukkasato saattaa kiilata pahasti neuletakin edelle. Äitiyslomahan on mainiota aikaa käsitöille, ainakin kunnes vauva syntyy...