22.7.2008

Pikkuisia housuja

Sateinen kesäsää suosii käsityöläistä ja kodinlaittajaa. Täällä on ommeltu verhoja ja kokeiltu imetyspaidan ompelua (siitä ja Suuren Käsityölehden kokotaulukoista lisää myöhemmin) sekä saatu aikaan pieniä housuja. Ensin oli tarkoitus vain hyötykäyttää vanha lempparipaita, jonka kainalonkohdat olivat jo kuluneet rumiksi. Ompelin suurimmat mahdolliset housut puserosta ja lopputulos onkin aika hauska. Tein vielä pienen takataskun pöksyille, tässä kuva takaapäin.




Malli: Ottobre 2/2000, malli 2 - housut.
Koko: 68 cm.
Materiaalit: Oma vanha ja kulunut samettipusero sai jatkoaikaa vauvan housuina.


Pattern: Finnish sewing magazine Ottobre 2/2000, model 2.
Size: 68 cm.
Materials: My old shirt got a new life as baby pants.


Kesällä tuli ostettua laadukasta Nanson kilotrikoota torilta ja niistä kankaista riittää vaikka kuinka moneen lapsen vaatteeseen. Kokeilin kuitenkin tällä kertaa vain yhden vaatekappaleen verran joka kangasta. Saumat on ommeltu ompelukoneen joustotikillä ja näiden housujen tikkaukset pienellä ja melko tiheällä siksakilla. Aika retrot! Malli näyttää mielestäni mukavalta käyttää ainakin vyötäröresorin osalta, sen luulisi olevan pehmeämpi vauvalle kuin kuminauhan. Lisäksi resorin leikkaamiseen annettiin ohjeet senttimetreissä, kun taas muiden housujen kuminauhat piti itse soveltaa.




Malli: Suuri Käsityölehti 10/2000, malli 26.
Koko: 50 cm.
Materiaalit: Nanson kilohintainen trikoo ja sinapinkeltainen resori (vai hyvin joustava trikoo?).


Pattern: Finnish craft magazine Suuri Käsityölehti 10/2000, #26.
Size: 50 cm.
Materials: Nanso tricot.


Psykedeelisten kukkahousujen vyötärö on tikattu kolmipistesiksakilla ja joustona on tavallinen kapea kuminauha, jota löytyi varastoista. Mahdollisesti joudun sitä sitten kiristelemään syksyllä, kun aika lörpöltä näyttää verrattuna edellisten vyötäröön. Kuosi on kyllä hauska ja jalkaosat kivasti muotoiltu!



Malli: Ottobre 3/2005, malli 4 - potkuhousut.
Koko: 56 cm.
Materiaalit: Nanson kilohintainen trikoo.


Pattern: Finnish sewing magazine Ottobre 3/2005, model 4.
Size: 56 cm.
Materials: Nanso tricot.


Viimeiset housut ovatkin tätä kokopukumallia, jota kutsuisin potkuhousuiksi. Ilmeisesti kuitenkin myös vyötäröpituisia sukkaosallisia housuja voi sanoa potkuhousuiksi. Näihin tuli vähän nationalistiset värit, mutta kangas oli mielestäni kivaa ja selkeää. Niitä voi katsella vaikka argentiinalaishousuina. Nepparit puuttuu, kun pitäisi tilata lisää Prymin painoneppareita. Tuleeko kenellekään mieleen missä (netti)liikkeessä niitä myytinkään isompina satseina?



Malli: Suuri Käsityölehti 10/2000, malli 25 - potkuhousut.
Koko: 56 cm.
Materiaalit: Nanson kilohintainen trikoo ja valkoinen FOE-kuminauha.


Pattern: Finnish craft magazine Suuri Käsityölehti 10/2000, model 25.
Size: 56 cm.
Materials: Nanso tricot and white FOE elastic.


Neuleitakin on tikutettu. Niistä lisää toisella kertaa.