17.2.2008

Kiipeilyjuttuja

Jotain esiteltävääkin tältä viikolta löytyy, vaikka käsityöaika kului enimmäkseen ompelukoneella vaatteita korjatessa. Jostain kumman syystä korjattavia/tuunattavia vaatteita pitää aina kerätä iso kasa, ennen kuin hommiin viitsii ryhtyä. Samalla ompelin Gnu-ukolle ystävänpäivälahjaksi magnesiumpussukan kiipeilyä varten. Kankaana käytin vuosia sitten huovuttamaani ohutta ja värikästä huovanretaletta. Pussin sisäpuoli ja suu on Gnu-ukon vanhasta lenkkipiposta, jonka tuhosin vähän vahingossa - oletin ilman muuta että tuollainen kulunut kauhtana joutaa kierrätykseen. Onneksi ukkoa ei kuitenkaan vaivannut pipon menetys, kun näki valmiin pussukan.
Pussin suun pitää pysyä auki kiipeillessä, että käsi sujahtaa helposti sisään. Kävin hakemassa Eurokankaasta pari pätkää paneeliverhojen jäykistintä, jonka oikeaa nimeä en muista. Yhdestä pätkästä ja ilmastointiteipistä syntyi varsin onnistunut ratkaisu. Vyöksi ostin ihan reppuremmiä ja sille muoviklipsin.
Gnu-ukon hartaasta pyynnöstä suostuin myös signeeraamaan työni.Hamsterihommat ovat edenneet tähän vaiheeseen: kaksi paritonta ja kärjetöntä sukkaa. Paksumpaan isokokoiseen sukkaan sain kärjen neulottua tänään, mutta paria en ole vielä aloittanut. Niistä pitäisi tulla saapassukat isojalkaiselle serkulle. Ohuemmat Regia-sukat oli tarkoitus neuloa veljelle, mutta olisivat vaatineet ehkä muutaman lisäsilmukan (nyt 60 s.). Pitänee siis vielä miettiä niiden kohdetta.