24.2.2008

Grammanmetsästystä

Hamsterikuun tavoite puolen kilon neulomisesta tuskin toteutunee, mutta sainpa valmiiksi vihdoin nämä jättimäiset (?) saapassukat serkulle. Yleensä neulon (seiskaveikka-) sukat 3,5 mm puikoilla, mutta Sukkis on hieman paksumpaa, joten päädyin bambunelosiini. Eiköhän nuo saappaaseen kelpaa.Malli: Perussukka vahvistetulla kantapäällä ja sädekavennuksella. 52 silmukkaa / 13 s. puikollaan.
Koko: 46.
Lanka: Novita Sukkis (40% villa, 35% akryyli, 25% polyamidi; 150g = 271m) farkunsinisenä sekä limenvihreä ja tummansininen Novita Seitsemän veljestä (75% villa, 25% polyamidi; 150g = 300m).
Puikot: 4 mm bambusukkapuikot.
Menekki: 125 grammaa.


Sukkien jälkeen piti saada valmiiksi jotakin nopeaa ja pientä, joten jatkoin tilkkutäkkiprojektiani. Aiempien tilkkujen painoja en ole tänne lisännyt, mutta nyt halusin nyhtää grammat hyödykseni hamstereihin. Ajattelin koota täkin kesällä, eikä paloja enää juuri puutukaan - ehkä muutaman voisin vielä virkata. Kokoamiseen mennee hiukan enemmän aikaa, koska palat ovat eri kokoisia ja väliin joutunen virkkaamaan kaistaleita.Malli: Pylväistä virkattu lappu ikuisuusprojektiini tilkkupeittoon.
Koko: Suurinpiirtein 20x20 cm.
Lanka: Sekalaisia jämälankoja.
Koukku: 5 virkkuukoukku.
Menekki: 30 grammaa.Nyt siis hamsterikuun saldoni on 255 grammaa ja kuuta jäljellä vielä 5 päivää.