16.1.2008

Uusia tuulia

Nyt pääsen avaamaan virallisesti vuoden '08 neulesaldon! Aloitan tietenkin sukilla, joten siinä mielessä blogissa ei puhalla uudet tuulet. Uuden vuoden aluksi päätin kuitenkin päästää itseni helpommalla ja alkaa pitää blogiani vain suomeksi. Suurin osa seuraamistani blogeista ovat kuitenkin suomalaisia ja kahdella kielellä kirjoittaminen on työlästä.

I've decided to start to write my blog only in Finnish, as writing in two languages takes too much time. I'm sorry for all my English speaking readers and I understand if you don't want to visit here anymore. Now my English knitting forum is Ravelry. But I'd be still very happy to receive your comments in English! Sometimes, if I feel like it, I might write some words here in English but in general not. ..And now in Finnish..


Kiitos kaikille You Make My Day -tunnustuksen antaneille! Iso gnu, Villasukka, Seijasisko, Hanna, Pilvi ja Stella antoivat minulle tunnustuksen. Jokainen lämmitti mieltä :)

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Koska ihania blogeja on niin paljon, pitää tunnustuksen kriteereitä vielä muovailla. Seuraavat kymmenen blogia pelastavat päiväni tunnelmallaan: niissä vieraillessa tuntuu, kuin kävisi kahvittelemassa hyvän ystävän kotona. Suosikkilistaltani löytyy valtavasti ihania blogeja, mutta välillä on kai hyvä muistaa ihan erityisesti joitakin.

Villasukka: Blogituttu jo alkuajoilta lähtien. Langanpätkiä-blogi on elämänmakuinen, avoin ja Villasukka tuntuu bloginsa kautta jo ihan 'oikealta' kaverilta. Villasukan käsityöt ovat kiinnostavia ja monenlaisia.

Iso gnu: On aika hauskaa kun äiti bloggaa ja kuulumiset vaihtuu sitäkin kautta, jos syystä tai toisesta ei ehdi/voi soittaa. Blogi itsessäänkin on tosi mukava, tykkään lueskella ja katsella Iso gnun juttuja.

Vuoden kulku: Minnan kanssa on mukavaa kulkea ja lueskella hänen ajatuksiaan. Toivo on tosi suloinen ja kauniisti vaatetettu vauva! (Ja Minnallakin on maiharit!)

Tiinan neuleblogi: Tiinasta on tullut myös jotenkin erityisen tutunoloinen blogin välityksellä. Pidän välittömästä ja selkeästä tyylistä kirjoittaa sekä kaikenlaisista keitoksista ja neuleista, joita Tiinalla on paljon...

Neuletiheys: KirsiÄr on hauska. Sanankäytön maisteri ja ironian ihmenainen.

Sukkalandia: Menna Huun loputon sukkasato on ihana! Kuinka suloisia ovatkaan "pelkät sukat"!

Elämänlankaa: Kristelin säännöllinen maanantaiposti ja aktiivinen nettineulemaailmaan osallistuminen tekevät hänestä jokaisen bloggaajan kaverin.

Ruoholaukka: Maaritin blogia olen seurannut jo pidemmän aikaa, ja lämmöllä ajattelen häntä.

Elli kutoo: Elli kutoo suloisia neuleita ja kirjoittaa ilmavasti ja raikkaasti. Viihdyn.

Päivä pois kutoen: Laina on ystävä jo vuosien takaa. Kylläpä ilostuin kun keksin kuka blogin takana on! Kauniita neuleita, todella mukava neuloja.

* * *


Lopulta varsinaiseen neulesisältöön. Sain valmiiksi kaverin pikkupojalle joululahjaksi suunnitellut sukat, jotka vaikuttavat kyllä aika isoilta vielä. Onneksi lapset kasvavat. Ohjetta kokeilin nyt toista kertaa ja tällä kertaa laitoin mukaan vähän raitojakin. Sinisen Colorin sain jo käytännössä tuhottua! Toinen sukkapari on kokoa 34 ja mennee myyjäisiin taas ennen ensi joulua. Molemmat ovat siniharmaita, ehkäpä tämän talven sävyjen innoittamia.Malli: Pikkulapsen pitkät sukat (suunnitellut Kristel).
Koko: 1-vuotias (44 s.).
Lanka: Novita Nalle ja Nalle Colori (75% villa, 25% polyamidi) vaaleanharmaa ja sinikirjava.
Puikot: 3 mm ebenpuiset sukkapuikot.
Menekki: 35 grammaa.
Malli: Perussukka 44 silmukalla, vahvistetulla kannalla ja kärjen sädekavennuksin.
Koko: 34.
Lanka: Novita 7 veljestä (75% villa, 25% polyamidi) vuosikertasävyinä vaalea harmaa ja tummansininen.
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot.
Menekki: 65 grammaa.