27.6.2007

Sadepäivä

Rainy day

Sadepäivän Fufo on Ullan ylösalaisraglan - malli jota varmasti tulen käyttämään toistekin. Tarkoituksena oli alunperin testata ko. ohjetta ja Lidlin halpa puuvilla sopi tähän mainiosti. Yksi paketti lankaa ei riittänyt niin pitkään puseroon kuin olisin halunnut, mutta lopputulos on ihan ok silti. Ei mahtava, mutta ei totaalinen mörvelökään.

Pätkärääkätty Colorado lätäköityi aavistuksen ennen vyötäröresoria, mutta se ei haittaa. Muutenkin tuo naminamioranssi on yllättävän mukava ja sopinee musta-vihreä-ruskea-valtaiseen vaatekaappini. Ja ei - täällä ei ole t-paitakeli, laitoin takin päälle heti kuvan nappaamisen jälkeen.

The rainy day's ufo is a raglan shirt topdown. This is a cool pattern and great way of knitting sweaters, and I'll be using it later, too. First time is first time, so I tried the pattern with cheap cotton yarn from Lidl (like German version of Wal-Mart). It's okay, not my favourite knit but a wearable piece of orange. Suits my greens, blacks and browns.
Ohje: Ylösalaisneule Ullaneuleesta.
Koko: S.
Lanka: Oranssi-keltainen (0003) pätkärääkätty Colorado Lidlistä (100% puuvilla; 50g = 85m).
Puikot: 3,5 mm bambupyörö ja -sukkapuikot.
Menekki: 295 grammaa.
Muutokset: Tein puseron melko suoraan ohjeesta. Resorit tein 1o kiertäen, 1n koska jälki on siistimpää. Olisi kannattanut neuloa nelosen puikoilla ja välttää panssarinomaisuus, mutta tulipahan malli testattua. Kylkiin neuloin reilusti kavennuksia pitkin matkaa, jotta vyötärö erottuisi paremmin ;)

Pattern: Topdown raglan (FI) from Ullaneule.net.
Size: S.
Yarn: Colorado yarn in yellow and orange (#0003), 100% cotton (50g = 85m).
Needles: 3,5 mm bamboo circulars and dpn's.
Consumption: 295 grams.
Changes: I followed the directions quite strictly. Made some decreases for waist and did the ribbing k1tbl, p1 to make it nicer.


Nyt olen saattanut loppuun jo kuudennen (f)ufoni ja kuu lähestyy loppuaan. Olen edennyt myös Fifissä, virkatussa matossa ja futissukissa, mutta eivät välttämättä valmistu kuun loppuun mennessä. Ilmoittauduin muuten MysteryStole3:nkin ja siinäpä syy miksi sain raglanin valmiiksi. Tarvitsen huiviin ehdottomasti 3,5 mm bambupyöröäni. Mistä langasta te muut olette suunnitelleet neulovanne ko. huivin? Itse ajattelin Grignascon Merinosilkkiä yksinkertaisena, mutta onkohan se sittenkin liian ohutta?

So now I've finished the 6th ufo during this Fufo period. I think it should be quite enough already but, I'm also having some proggress in few other ufo's (numbers 14, 26 and 30). I also joined the MysteryStole 3 and will concentrate on that later on. What kind of yarn did you choose for that? I was thinking Grignasco Merinosilk with 3,5 mm bamboos but, is it a bit too thin yarn for this stole?