19.6.2007

Murtuma, välitila ja epäpaikka

Ompelimosta, päivää. Täällä on fufoiltu liki olemattomasti, mutta ompeluksia on valmistunut senkin edestä. Olen löytänyt myös Aristoteleen kantapään sekä kirjautunut Ihan Itse -foorumille. Jännittäviä aikoja näin juhannuksen alla! No niin, asiaan. Ensimmäisenä tietenkin hienoin, eli uusi kesäkassini. Kangas löytyi joskus kirpparilta halavalla ja tällä kertaa sekä Sulo että Gnu ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Sewing, once again. Why is it, that every summer I get this sewing enthusiasm? Check these out..

Ohje: Oma malli.
Materiaalit: Kirpparilta löydetty vanha lakana, luonnonvalkoinen vinokaitale.
Kuvaus: Ympyräisen pohjan halkaisija noin 30 cm, kassin syvyys noin 27 cm ja koko kassin pituus (sanka&kassiosa) noin 80 cm. Kaavoina toimi puinen tarjoilulautanen sekä hieman taiteltu aukeama The Independentistä.
Muuta: Sisällä on pari pientä taskua avaimille, kännylle ja lompakolle, kiinnityssysteeminä vain solmittavat nauhat.

Pattern: My own.
Materials: Second hand linen cotton, cotton ribbon for the edges.
Description: Diameter of the bottom circle is about 30 cm=12", depth 27 cm=11" and the total height 80 cm=32". As patterns I used wooden rounded tray and The Independent, and worked fine.
Extra: Few little pockets inside for keys, mobile etc.Nämä vaipat taas olivat yhteistyöprojekti ystävän kanssa. Aikeena on vaipattaa ekologisesti ja ekonomisesti ystävän syyskuussa syntyvä nyytti. Näitä lupasin esitellä myös neuletapaamisessa tänään, mutta synkkä taivas ja yleinen laiskuus antoivat luvan jäädä kotiin päivittämään blogia. Vinkatkaapa muut Marketalle, että käy täältä katsomassa näitä vaippoja! Kerrokset peffasta ulospäin menevät näin: pehmeä valkoinen flanelli, 2-3 kerrosta kierrätysfroteeta kiinniommeltuina imuina ja lopuksi kuviollinen flanelli tai puuvillakangas päällä. Kaikissa vaipoissa on takana täyttöaukko, josta voipi laittaa lisäimuja vaippaan tarvittaessa. Nämä ovat siis sisävaippoja, eli näiden lisäksi vaaville pitää laittaa hahtuvapöksyt tai PUL-kuorivaippa. (Alempana linkki Kestovaippainfoon, josta löytyy uskomaton määrä tietoa kestoilusta.)

Näyttää kuolleelta jänikseltä. Looks like dead rabbit.

Ohje: Mummut-kaava (pdf) Kestovaippainfosta.
Koko: NB eli New Born eli vastasyntyneelle.
Materiaalit: Puuvillakangasta, erilaisia kuvioflanelleja (kaupasta ja pyjamasta), valkoista ja luonnonvalkoista paksumpaa flanellia sekä kierrätysfroteeta imuiksi. Kiinnityksiin leveätä tarranauhaa.
Kuvaus: Sisävaippoja vastasyntyneelle. Ihoa vasten tulee pehmeä valkoinen flanelli, sitten imuina pari-kolme kerrosta froteeta ja päällä kuvioflanelli tai vaaleansininen napakka puuvillakangas. Kaikkiin vaippoihin ommeltu täyttötasku, johon voi laittaa lisäimuja.
Muuta: Reisikuminauhakokeiluja tuli tehtyä useampi, mutta ennen kaverin vauvan syntymää ja testisessiota on hankalaa sanoa, mikä tyyli on paras.

Pattern: Mummut pattern (pdf) from Finnish cloth diaper forum.
Size: New born.
Materials: Soft cotton fabrics.
Description: Diapers for new born. These are supposed to wear under wool pants or PUL-covers.
Extra: Still don't know if these are good or not - my friend will have the baby in September.


Ohje: Apua taas Kestovaippainfosta, mutta kaavat muokattu ostokestositeistä (pikkuhousunsuoja ja iso yöside).
Materiaalit: Kuvioflanelleja, kierrätysfroteeta, vanha t-paita, pieniä flanellinrippeitä, vohvelikangasta, softista (kosteussuoja) ja kierrätyspuuvillakankaita. Lisäksi metallineppareita ja tarranauhaa.
Kuvaus: Näihin sai laitettua kaikenlaisia kankaanjämiä ja kangashylkiöitä (vaaleanvioletti vohvelikangas, yök). Pinnalle laitoin kaikkiin kuvioflanellia, imuiksi erilaisia kierrätyskankaita. Yösiteissä on kosteussuoja, pikkuhousunsuojissa ei. Yösiteisiin ompelin softiksen alle vielä puuvillaa (rikkinäinen tyynyliina), jotta pysyvät paremmin paikallaan.
Muuta: Aloitin ompelemaan neppareita näihinkin niin kuin viimeksi, mutta näpertely alkoi väsyttää ja pääsyin tarranauhakokeiluun. Tuokin toiminee ihan hyvin.

Pattern: My own.
Materials: Second hand towels, cotton fabrics and some moisture keeping fabric.
Description: Quite the same as last time.
Extra: I started to sew metallic bottons in these,  like the last time but- it was too much work and I finished sewing just some ..hmm.. grab ribbon??


Ohje: Oma malli.
Materiaalit: Laatikossa pitkään marinoitunut Marimekon napakkakuteinen puuvillaraitakangas sekä kolme 25 sentin hamevetoketjua.
Kuvaus: Koko noin 27 cm x 82 cm. Kylppäriin henkariin roikkumaan ja sisään kestositeet järjestykseen.
Muuta: Taustakankaaseen aion ommella vielä nappirivistöt niin, että matkaan lähtiessäni voin vain kietaista paketin kasaan, pistää lenkit nappeihin ja olla valmis seikkailuihin.

Pattern: My own.
Materials: Strong cotton fabric from Marimekko, 3 zippers (25cm).
Description: Size 27 cm x 82 cm that makes about 11" x 33". Gonna hang it in the bathroom and organize my cloth pads in it.
Extra: Later I'll sew some bottons behind, and it can be wrapped to take with for the trips.
Ja tällainen paketti lähti KettuKoolle arpajaispalkintona. KettuKoo jätti edellisen postauksen kommentteihin kiitokset ja oli kuulemma pitänyt ylläristään. Täytynee itsekin kokeilla noita jogurttimansikoita joku päivä..

Nyt äkkiä neulomaan!

P.S. Little question for the possible English speaking readers: Is there still some of you? I'm wondering if I should start to practise my Spanish in this blog but I think three languages would be too much for one blog..