24.4.2007

Saanko esitellä

Presenting my needle cushions

Tässä blogissa ei paljon meemejä näy, mutta tartuin Villapallon neulatyynyesittelyyn kun näin niitä monissa blogeissa. En siis esittele tällä kertaa vaatekaappini sisältöä vaan neulatyynyjäni. Hauska oli nähdä myös muiden tyynyjä ja kuulla niiden tarinoita. Minulla on kolme neulatyynyä ja kaikki ovat käytössä:

Pyöreä on ensimmäinen neulatyynyni, jonka tein ala-asteen käsitöissä. Kangas oli minusta kaunis, vaikka muut tytöt tykkäsivät pinkeistä paljon enemmän. Tyynyosa on niin tiukkaan pakattu, että neuloja on välillä vähän hankala änkeä pystyyn, mutta olen jo hieman kehittynyt siinä tekniikassa.. Kuminauha oli alunperin käsivarteen laittamista varten, mutta nyt se on ollut jo vuosia tuollainen hapertunut roikale.

Neliskulmainen neulatyyny tehtiin sitten yläasteella ja siihen piti kokeilla erilaisia koristetikkauksia. Tikkausten pohjalla sekalaisia tilkkuja mustan tyllin alla. Silloin ajattelin, että tyyny on aivan upea (musta-valkoisuus oli kai aika in). Lukiossa siihen jäi helmikirjontakokeilupala, jonka reunassa säilytän ohukaista helmikirjontaneulaa. Parsinneulat ovat myös tässä tyynyssä.

Viimeinen ja uusin neulatyynyni on sormeen pujotettava suloinen pikku hörhelö. Pidän siinä silmäneuloja ja ihailen aina välillä sen suloisuutta. Ommellessa se tuntuu aika hankalalta sormessa.
Klikkaa suuremmaksi. / Click to enlarge.


Villapallo began an interesting meme in her blog, and asked people to show their pin cushions in their blogs. It was fun to see what kind of cushions people have, and what kind of stories there is behind. I have three pin cushions myself. The round one I made in the school when I was some 7-9 years old and I still love the colour. The square one I made some five years later thinking balck and white would be better (guess which one I like better nowadays?). The tiny pin cushion was a present from my mom and it's more decorative than practical, but it holds my needles quite all right.