3.3.2007

Luolatakki

Cavern Cardi

Kiitos kaikille mukavista kommenteista! Lupailtu kokonaisesittely nyt vähän venyi, kun piti ostaa vielä nappi eilen. Huonoista kuvista oli vaikeaa valita vähemmän huonoja, mutta josko näistä nyt asia kävisi selväksi. Ehkä yhden hyvän korvaa monta kehnoa? Cardia olen käyttänyt koko ajan valmistumisestaan lähtien ja tykännyt kovasti. Juuri sellainen yksinkertainen, ettei tarvitse liikaa miettiä mitä iskee seuraksi. Kaulus on vähän liian lörppö ja mietiskelin siihen jotakin nauhaa sisäpuolelle ryhtiä antamaan, mutta mietin joskus toiste kunhan jaksan. Seuraavan kohdalla tekisin noita lisäyksiä rinnukseen aikaisemmin, tiheämmin ja enemmän. Nyt tosin tiheytenikin heitti ohjeen tiheydestä. Mallia suosittelen muillekin, mutta etuosaan kannattaa lisätä parit silmukat jos on yhtään rintava!

I promised to show the FO already few days ago but now I've sewed the button and FO is completely finished. I've been wearing the cardigan ever since I made the last stitches, first with a safety pin, now with this nice triangle button. The pattern is lovely, very simple and feminine. Next time I'd add few stitches, though, in the front. The collar could also be stiffer - maybe it would be possible to sew some beautiful ribbon on the wrong side. Thank you, Cosmicpluto! I'm very happy with this new cardi!
Ohje: Cavern Cardi Cosmicplutolta.
Koko: S/M.
Lanka: Novita Seitsemän veljestä harmaana.
Puikot: 4,5 mm pitkä pyörö ja 4 mm sukkapuikot.
Menekki: 350 grammaa.
Erityishuomio: Malli oli kiva tehdä ja oli ensimmäinen kokeiluni ylhäältä alas neulottavasta puserosta. Ohje oli helppo ja selkeästi kirjoitettu. Haluaisin kokeilla tehdä toisenkin, ja vähän yrittää muokkailla.


Pattern: Cavern Cardi by Cosmicpluto.
Size: Small/medium.
Yarn: Novita Seitsemän veljestä in grey.
Needles: 4,5 mm long circular and 4 mm dpn's.
Consumption: 350 grams.
Special notions: Very nice pattern and easy to follow instructions. My first experience in a pullover knit top-down. I'd like to knit another one and try to make some little changes!


990 grammaa lankaa helmikuun lopussa:
990 grams of yarn in the end of February:
Nyt on työn alla pikkuvauvan villatakki Novita Woolista (merinovillaisena). Malliksi otin Nean, jota lähdin muokkaamaan sen verran, että varmasti pääsen vielä purkamaankin. Woolia on kiva neuloa seiskaveikan jälkeen ja lanka luistaa mukavasti uusilla 3,5 mm Addin pyöröillä!

Now I'm knitting a baby cardigan in dark blue merinowool. Finally I chose Nea pattern (FI) but changed it a bit. Maybe I'll be frogging soon! But, it's sweet to knit something small and soft now, and with a new Addi circular. Smooth.

* * *

Loppuun vielä viesti SSK07:lleni - strategisia mittojani:
- nilkasta polveen 26-28 cm, riippuen nilkan määritelmästä..
- pohkeen ympärys polven alta 32 cm (pohje on kyllä toosi paksu siitä lihaksen kohdalta).
Jännityksellä odotan sukkia!