13.1.2007

Itseryöstettyä meemiä

Sorry, this time only in Finnish. Thanks for visiting me, and soon I'll make a bilingual entry again. But, scroll until the end of the post, there's a FO!

Virven blogista bongasin itsekeksityn (lehdestä lainatun) meemityksen sovellettuna, jonka nyt laitan - tällä kertaa vain suomeksi - paremman puutteessa. Ehkäpä postauksen lopusta löytyy joku valmistunut työkin..

Uhoavan Gnun neuleaiheinen A-Ö

A
Alpakka! Uusimman Ullan mukaan reilua ja kidutusvapaata kuitua, joka on uskomattoman pehmoista. Olen myös Garnstudion Drops Alpacan värikarttojen vannoutunut ihailija.

B
Bambupuikot. Voi, kuinka kevyesti kutominen kulkeekaan kun kavioissa kiitää Bambu.

C
Chili. SandnesGarn Chili-lanka on siis pätkävärjättyä, kiilto-pampula-hapsu-koristeltua 100% keinokuitua, eli täydellistä ainesta gnun inhokiksi. Mutta kuinka ollakaan, Iso Gnun tekemä Chili-huivi on ahkerassa käytössä ja samanmoisen tein ystävällenikin.

D
Dead-line. Pitäisi aina laittaa joku dead-line niille neuleille, joita alkaa tehdä "ihan muuten vaan". Ne eivät ikuna valmistu. Toisaalta dead-line voi merkitä myös ahdistavaa tunnetta, joka on ihan turhaan liitetty mukavaan harrastukseen.

E
Eben-puikot! Bambut mainittiin ekana, mutta ei ole ebenin voittanutta. Toistaiseksi omistan vain yhden ebenpuiset puikot, mutta varsinkin sukka- ja pyöröpuikkoihin niitä olisi mahtava saada lisää!

F
Fuck. Tunnetila (esiintyy useimmiten ompelun ja kirjonnan yhteydessä), joka syntyy kun kaikki menee päin mäntyä, vaikka suunnitelmissa oli tehdä jotakin aivan mahtavaa.

G
Google. Nettineulojan on pakko päästä Googleen ainakin joka toinen päivä - katselemaan muiden tuotoksia juuri sen ohjeen perusteella, jota on itselleen suunnitellut; etsimään lisätietoa niistä ihanista ja mielenkiintoisista langoista, jotka jostain ovat ponnahtaneet tietoisuuteen; hakemaan lisäinspiraatiota...

H
Haamut. Minä haamuilen aika paljon blogissani ja olen pahoillani RSS-seuraajille. Monesti vaan huomaan sivupalkkini olevan armottoman jäljessä, tai pitää korjailla typoja tai..

I
I-h-a-n-a! Sana toistuu neulelehtiä selaillessa, muiden neuleblogien linkkejä ja omia töitä seuraillessa ja milloin minkäkin takia. Usein i-h-a-n-a jatkuu "Pakko tehdä" tai "mullois tohon lankaa/mullois tohon lanka mielessä" -kommenteilla.

J
Jakaminen. Neuleharrastuksessa on kivaa sen jakaminen (myös). Viime vuosina pari ystävää on innostunut uudestaan neulomisesta, kun tällainen höyrypää on heitä siihen johdattanut. Myös suvussa neulomisjutut voi jakaa jo kolmessa sukupolvessa.

K
Knitting. Neulominen rikkoo kielirajoja.

L
Last Knit. Kävittekö jo katsomassa?

M
Monkey-sukat ovat keskeneräisenä. Niitä ei ole vielä blogattu, vaikka keskeneräisiä yleensäkin esittelen. Täytynee taas odotella aurinkoa. Malli on kaunis, tosin joka pitsikirjasta löytyvä.

N
Nukka. Novita. Nukka-Novita. Harmittaa, että tuosta edullisesta ja luotetusta suomalaisesta lankamerkistä näyttää muotoutuneen nukkalankaa, ainakin kun kahdesta suosituimmasta sukkalangasta puhutaan.

O
OnLine SuperSocke. Yhden sukanvarren neuloneena voi sanoa laadun olevan aivan toista luokkaa. Pitäisi siirtyä ko. lankaan ilmeisesti.

P
Palmikot. Vasta tänä talvena uskaltauduin kokeilemaan Brigid (pdf)-palmikkosukkia (niitäkään en ole vielä blogannut), sillä palmikot ovat aina tuntuneet liian vaikeilta. Reilun kymmenen sentin jälkeen palmikko ei vieläkään mene helposti ja pitsi viehättää enemmän, mutta kaikkea on kokeiltava.

Q
Q:lla en keksi muuta kuin quality. Laatu on laatua. On todella luksusta neuloa oikeasti laadukasta lankaa.

R
Raastinrauta. Osa langoista on niin karkeita, että tuntuu kuin neuloisi raastinrautaa. Neulon silti kaikkea mitä eteen sattuu.

S
Sukat. Olen sukkafriikki: Sukkapareja minulla on omassa käytössä ehkä noin parisenkymmentä, ja valikoima kasvaa nopeammin kuin kuluu. Sukkia on myös kiva neuloa ja sukkalangat herättävät aina mielenkiintoni missä ikinä niihin törmäänkään. Tein myös uudenvuodenlupauksen sukkiin liittyen.

T
Tietokone. Se on välttämätön ilo neulepolkkaajalle. Toisinaan neulepolkkaaja jää koukkuun myös muihin blogeihin kuin neuleaiheisiin.

U
Uudet mallit. Kesken on sata ufoa, mutta kun uusi Ulla tai Knitty ilmestyy, on puikoille usein saatava joku uusista malleista!

V
Väheksyntä. Jotkut eivät vaan ymmärrä, että langat, puikot ja etenkin neulominen itse on äärettömän tärkeää ja maailmaaparantavaa.

W
Suomalaisissa aakkosissahan ei ole tuplaveetä. Jätän väliin siis.

X
Puikot ristissä. Pitää olla.

Y
Yksinolo. Joskus on niin hyvä vaan olla vähän itsekseen, tehdä neuleita tai muita omia juttuja ja kuunnella juuri sitä musiikkia mitä huvittaa.

Z
Ziina. Se on ensimmäinen zetalla alkava, joka neulemielessä tulee mieleeni - sielläpä on tuottelias nainen!

Å
Åland eli Ahvenanmaa. Löysin sieltä kaunista kasvivärjättyä villaa kymmenen vuotta sitten. Nyt langasta on muotoutumassa pitsihuivi.

Ä
Äiti. Äiti polkkaa kanssa.

Ö
Öinen neuleinnostus. Se iskee yleensä hiukkasen ennen kahtatoista yöllä, ja jatkuu kunnes kuukahdan.Lopuksi lupaamani valmistunut työ: Har-rr-maat sukat kälylle. Lahjan tarkoitus oli (ennen parin häitä kesällä) ja on (nyt kun sain ne valmiiksi), että kun sen vastaanottaa niin veljen suhteen ei ole enää palautusoikeutta. Innokkaasti vastaanotti sukkansa! Hyvä :) Sukista tuli eripariset kun tummanharmaa lanka yllättäen loppui kesken. Silti näyttävät ihan mukavilta.Malli: Oma - perussukka tiimalasikantapäällä, 50 silmukkaa ja kolmiomainen ribbi (johon voin laittaa ohjetta jos joku haluaisi)
Lanka: Novita Seitsemän Veljestä -jämiä - musta, tummanharmaa ja vaaleanharmaa
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot

Pattern: Own - basic sock with short row heel, 50 sts and triangle rib (I can make instructions if somebody wants).
Yarn: Finnish Sock yarn Novita Seitsemän veljestä in black, dark and light grey.
Needles: 3.5 mm aluminium dpn's.