3.12.2006

Lapaskuun loppukiri!

Mitten month

Lapaskuu loppuu tänään, tosin Helmis lupasi kommenteissa että viikonloppu on vielä aikaa viimeistellä peukkuja ja langanpäitä. Loistavaa! Minä sain nyt ensimmäisen ja viimeisen lapaskuun parin valmiiksi. Saanko esitellä: Kevät-Ailit!

Today is the ultimate final last day of mitten month, so it's time to show the only mitten I did in November. Yesterday was a great night in knitting, since we were just knitting and talking with a good friend. Thanks to her, I finished these Aili Mittens!Kevät-Ailien väritys on ruohon- ja keltavihreän sekoitus, lanka tietenkin vanhaa tuttua seiska veikkaa. Jos ihmettelette, miksi kaikki työni ovat ko. langasta, odotelkaa jokunen viikko ja näette blogissani lankainventaariokuvia. Melkein koko varastoni koostuu tuosta Novitan peruslangasta. Syynä lienee hinta, helppo yhdistely kun kaikki ovat sitä samaa laatua, sekä helpompaakin helpompi saatavuus. Toisaalta myös muut langat jostain syystä pakenevat varastosta puikoille paljon nopeammin..

They remind me of spring time with these two shades of green. Once again, I knit them of Seitsemän veljestä, Finnish sock yarn. Maybe one day you'll understand why I knit everything of the same yarn, when you'll see my stash. This yarn is also cheap enough for a student budget.

Aileistani vielä sen verran, että ovat lähdössä Suomen kodittomia lämmittämään kuvassa olevan pipon kera. Keräyshän on nimeltään T&T:n Haastekeräys ja homman siis pisti käyntiin Tekele ja Tuunaus -blogi blogisynttäreitään juhlistaakseen. Tärkeä aihe ja joulumieltä luova keräys. Itse olen ollut töissä katulapsijärjestössä rapakon takana, ja nyt onkin aika auttaa Suomen kodittomia - ja aika hauskalla tavalla!

The Aili Mitten I'll send with this hat to a charity collection for the homeless in Finland. It's fo good cause, and knitting is a fun way to help.

Speksit Aileista...
The mittens...Ohje: Ailit Ullasta 03/05.
Koko: Reilut naisen kädet tai sirot miehen.
Lanka: Seitsemän Veljestä ruohonvihreä ja lime.
Puikot: 4 mm bambuiset sukkapuikot.


Pattern: Aili Mittens by Tuulia (originally in Ullaneule.net).
Size: Large woman/small man.
Yarn: Seitsemän Veljestä green and lime.
Needles: 4 mm bamboo dpn's.

...ja piposta.
...and the hat.


Ohje: Suuri Käsityölehti 8/2005, malli 11. Silmukkamääriä muokattu.
Koko: Aikuisen reilu. (Odottaa vielä trikoovuorta.)
Lanka: Kolminkertainen Seitsemän veljestä: farkunsininen, siniraita ja lime-turkoosi-siniraita.
Puikot: 10 mm pitkät puikot.


Pattern: Finnish Handicraft magazine Suuri Käsityölehti 8/2005, model 11. I changed tha amount of stitches.
Size: Adult. (I'm going to make a cotton lining inside.)
Yarn: Seitsemän Veljestä in triple: blue, striped blue, and striped blue-turqoise-lime yarns.
Needles: 10 mm straight needles.