30.4.2006

Urbaanin marjapipolaisen marjapiirakka

The Berry pie of Urban Berry Hatter





Vapun kunniaksi marjapiirakkaa kaikille Isognun takuuvarmalla tavalla! Hauskaa ja aurinkoista vappua kaikille!

4 munaa
4 dl sokeria
2,5 dl rypsiöljyä
6,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl appelsiinituoremehua (tai maitoa)
1 l (jäisiä) punaherukoita ja mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen. Lisää mehu tai maito ja sekoita. Kaada leivinpaperin päälle uuninpannulle, levittele tasaiseksi ja ripottele marjat pinnalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Tarjoa muuten vain, tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.


Happy 1st of May for all of you! Here's a recipe for berry pie a la Big Gnu:

4 eggs
4 dl sugar
2,5 dl rape oil (yellow)
6,5 dl fine wheat flour
3 teaspoons of baking powder
2 teaspoons of vanilla sugar
2 dl unsweetened orange juice (or milk)
1 liter of (frozen) red currants and blueberries

Whip the eggs and sugar until it looks foamy. Add the oil and mix gently. Mix the dry ingredients and add in the dough mixing gently. Add the juice or milk and mix. pour on a deep and wide cookie sheet covered with baking paper, and spread the dough all over it properly. Sprinkle the berries over. Bake in oven in 200 celcius degrees for 30-40 minutes, or until the pie has pretty golden-brown color.
Serve with vanilla icecream or sauce, or just like that.