2.4.2006

Porkkana-palsternakka

Esanssisen viikonlopun tuotokset nyt kaikkien nähtävillä.. Kaikki kymmenen väripussiani menivät ja jännää oli. Diagnuusi toimi virallisena valvojana ja nimesi ensimmäisen yritelmäni porkkana-palsternakaksi. Kammottava nimi ja työn tuloskin aika kamalan näköinen märkä vyyhti, mutta kuivuessaan ja kerimisen jälkeen lanka oli jo ihan mukavan näköistä. Ehkä siitä syntyy Jaywalkerit a la Grumperina huhtikuun Project Spectrum-projektina.

Lanka: luonnonvalkoinen (011) Novita Nalle
Värit: Kool Aid Orange, Lemonade ja Mandarina-Tangerine


Yritin värjäilyissäni hyödyntää Kutun, Päivin ja Knittyn ohjeita, mutta lopulta vain löysin itseni kylppärin lattialta sekoittelemassa litkuja ilman ohjeiden häivääkään. Päivin Sukanvarresta löytynyt Soft Drink Color Card vaikutti kuitenkin aika pätevältä, ja siitä sainkin idean käyttää harmahtavaa Seitsemää veljestä. Langasta tulikin ihan hieno, vähän murretumpi sävyiltään.Lanka: ruskeanharmaa (060) Novita Seitsemän veljestä
Värit: Kool Aid Tropical Punch, Pink Lemonade (x2) ja Grape


Viimeinen vyyhti on vielä liian kostea kerittäväksi epätoivoisista hiustenkuivaajasäädöistä huolimatta, joten sen todellista olemusta en vielä tunne. Aika makialta näyttää sekin.Edit: Armas hiustenkuivaaja suvaitsi vielä auttaa kärsimätöntä ja sain viimeisenkin vyyhdin kerittyä. Kuten todettu, aika karkkimainen. Ehkä siitä tulee ihan kivat sukat kuitenkin.Lanka: puhtaanvalkoinen (010) Novita Nalle
Värit: Kool Aid Strawberry, Orange ja Black Cherry


Kuten jo värit saadessani kerroin, värit tilasin Jari Mäki Oy:stä sähköpostitse ja palvelu pelasi. Tuon Color Cardin avulla voisi katsoa vastedes mitä sävyjä sitä oikein tahtoo, ja tilata saman liikkeen kautta uudestaan. Lupasivat tilata sitten niitä sävyjä, mitä varastossa ei ole. Toimitusaika tosin pitenee, mutta ehkä sitä kestää odottaa paria päivää pidemmänkin ajan.

Ja noista värjätyistä Nalle-langoistahan voisi tehdä öklöjärkkymakeat saunasukat uudesta Ullasta! Noh.. Ehkäpä voisin tehdä ne kuitenkin jostain hillitymmästä langasta.. Ja karkkiväreistä sitten jotain muuta.